Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Eğer bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak müstacel çıkış kapısı alegori çatı misil aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakarak yürekbünyesı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının hediyeı elan buna rabıtlı olarak elan bozuk olmaktadır.

Umumiyetle yangın merdiveni ile bile kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, buhran anlarında insanların yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın yönetmeliğine mutabık bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın Bapsı evgin durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamanın taçı nöbet yangının öbür alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının kontrolör altına kırmızıınması kolaylaşır ve henüz aşkın dokunca vermesi önlenir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına münasip faik kaliteli ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin tam şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Başkaca, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, mütenasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından algılanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından muayene edilen sistem sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yalnızca bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını katkısızlar.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, elan çatı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygun davranılmalıdır.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çhileışmasına imkân esenlar. Yangın bapları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı gibi acil durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın yangın kapısı sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın merdiven kapısının en kabartılı özelliklerinden bir ötekisi de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında misil merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Bu sebeple çatı zarfında rastgele bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Elan detaylı ele tuzakındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *